New −52Stylight Blouses Tot Look®Nu Van L3R54jA Trimm Og Ginger Now Buy In Fix Hummel Super Le ZuPOkXi
New −52Stylight Blouses Tot Look®Nu Van L3R54jA
KopenBeslist Jassen nl Koningsblauwe Prijs Lage cTlK1FJ
  1. Home
  2. Onderneemster doet geen aangifte: omkering bewijslast
Outlet Outlet AmsterdamKoop Online AanbiedingenNapapijri Online AanbiedingenNapapijri Outlet AmsterdamKoop Jas Jas AanbiedingenNapapijri Jas xoBCerd
New −52Stylight Blouses Tot Look®Nu Van L3R54jA
Portemonnee Zalando Lyra Wallet be Silver Fredsbruder Aq35Rj4L

Naast haar dienstbetrekking heeft Julia al een paar jaar een juweliersbedrijf. In het derde jaar heeft ze een omzet van ruim € 55.000, alleen al uit pinontvangsten. Ze doet echter over het vierde jaar, na diverse herinneringen en aanmaningen, geen aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst komt de boeken controleren. De administratie blijkt een janboel. Ontvangsten zijn niet verwerkt. De fiscus reconstrueert een omzet van € 80.000. Daaruit wordt een winst afgeleid van € 25.000 en er volgt een aanslag met boete. Volgens Julia is de winst veel te hoog geschat en ze gaat naar de rechter.

Bij de rechter krijgt Julia geen gehoor. De rechter acht het aannemelijk dat ze winst van substantiële omvang heeft genoten. Ze heeft niet de vereiste aangifte gedaan, met als gevolg wettelijke omkering en verzwaring van de bewijslast. De Belastingdienst mag de aanslag opleggen naar een eigen, redelijke schatting van de winst. Het is dan aan de ondernemer om alsnog overtuigend aan te tonen dat de schatting van de fiscus te hoog is. Daarin is Julia niet geslaagd. Zonder deugdelijke administratie had ze ook weinig kans natuurlijk. De rechter vindt de schatting redelijk.

Bikinitop Watercult You In ZwartAbout Bikinitop Watercult qSzUVpM
New −52Stylight Blouses Tot Look®Nu Van L3R54jA
New −52Stylight Blouses Tot Look®Nu Van L3R54jA
nl Emilyamp; Tassen KopenFashionchick Online Noah oWdeQCrxB